Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Лесно почистване на бели кецове и маратонки

Лесно почистване на бели кецове и маратонки

Белите кецове са вечната класика, неумираща във времето. Но самите те ще са вечни, само ако ги поддържаме правилно и добре. Кецовете са "предназначени за ежедневна употреба", което автоматично означава, че ще се цапат лесно и често, особено ако са в любимия бял цвят.
Ето няколко изпитани метода, с които можем да ги почистим в домашни условия:

 

1. Сода бикарбонат плюс прах за пране

 

Сода бикарбонат е съставката, която върши чудеса, не само в кухнята. Смесете я с прахообразен перилен препарат в съотношение 1:1,5 и добавете ¼ чаша вода След това разбъркайте, докато се получи много гъста абразивна паста и воала ето ви чудотворен лек срещу вехтите и зацапани бели кецове. Вземете неизползваема четка за зъби и втрийте получената смес върху зацапаните кецове (включително и подметките). След това просто изплакнете с чиста вода.

                Кецове Grand Attack , цена: 25лв.

2. Оцет и лимон

 

Можете сами да си приговите избелващ препарат за обувки като към прахообразния си прах за пране добавите 1 супена лъжица лимонов сок и 1 супена лъжица оцет. Отново ще получите гъста паста, която да нанесете върху кецовете и след това да изплакнете.

 

3. В пералнята

 

Белите платненки могат да бъдат изпрани и в пералнята, но на не повече от 40 градусова програма. Най-добре е да се поставят в специална мрежа за пране в пералня или пък в калъфка от възглавница по време на прането.

 Кецове Bulldozer, Цена: 18лв. 

4. Паста за зъби плюс препарат за съдове

 

Към избелващата си паста за зъби добавете 1 супена лъжица препарат за съдове и нанесете получената смес върху кецовете. След това я втрийте в кецовете със стара четка за зъби и попийте с памучна кърпа напоена с топла вода до изчистване.

 

Нашата селекция бели кецове разгледайте ТУК

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари