Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

5 тренировки, които опитахме и определено си струват

5 тренировки, които опитахме и определено си струват

 

Ние, от екипа на StruvaSi.bg, сме любопитни и обичаме да опитваме нови неща. Особено, когато става дума за тренировки. Затова, когато чуем, че нещо ново е на пазара, отиваме да го тестваме. Ето кои са нашите топ 5 тренировки, с които можем да влезем в чудесна спортна форма и да постигнем резултати, които наиситна си струват. Да, наясно сме, че всеки има различно виждане за тяло в добра форма - някои предпочитат големи и изразени мускули, други слабо и стегнато тяло, трети извивки. Но колкото са разнообразни разбиранията на хората, толкова сме различни и ние, в нашия екип, така че сме подбрали за всеки вкус по нещо!
 

Моделите от снимката вижте тук.

1. HIIT :

Съкращението означава високо интензивна интервална тренировка. Хубавата новина е , че цялата тренировка приключва за около 30мин, можем да я правим вкъщи и не ни трябват почти никакви уреди. Лошата новина е, че е доста трудно и изтощаващо. Но, все пак най-добрата новина е, че  резултатите са видими с просто око още на четвъртата седмица и тези тренировки горят доста мазнини, особено около корема.

Ние се ръководехме от програмата на Кайла Итсинес, която можете да свалите на компютъра или телефона си.

 

2. Пилатес и пилатес реформър:

Този  вид тренировка е съчетание между йога и аеробика. Определно няма да станете мускулни и релефни, а по скоро ще придобиете една много женствена и елегантна фигура, с правилна стойка, тип балерина. Резултатите се виждат около първия месец, тъй  като тренировката не е чак толкова интензивна, колкото първата. Най-подходящо е да изпълняваме упражненията с туфли, тъй като те ни дават свобода на движенията. Вижте тук.

 

3. Канго джъмпс:

Това вече е забавно! Един час непрестанно подскачане, обути в обувки , които изглеждат меко казано странно и опасно, но всъщност това е тренировката, която е най-безопасна за ставите ни  заради обувките, които обират натоварването върху тях. Така че, няма опасност да се нараним. Единствената опасност е да изгорим около 800 калории за един час и само след няколко седмици да започнем да получаваме комплименти.

 

4. Крос фит

Тук, признаваме си, не можахме да издържим тренировката до край. Поне през първите две седмици. Тренировката e бърза, интензивна, без почивка и съчетава бягне на място, скачане, вдигане на тежести, щанги, лицеви опори и всичко трудно и мъчително, за което човек се сети. Но, това е и тренировката - безмилостен убиец на мазнини. През първите няколко седмици може би ще забележите, че тялото ви става по-мускулесто и здраво, но в един момент, то ще се събере, защото благодарение на тези мускули, ще сте изгорили мазнините. Все пак това е тренировка за хора с физическа подготовка, защото наистина е трудно!
 

5. Балетни упражнения на земя - Ballet beautiful

 Попаднахме на упражненията на бившата балерина от Ню Йорк - Мери Хелън Боуърс и се влюбихме в тях.  Изглеждат лесни и лежерни, но всъщност след всичките повторения, тялото ни гори. Оказа се, че и ангелите на Виктория Сикрет са се спрели на този метод. Правим ги вкъщи или дори и в хотелската стая, като единственото, което ни трябва е килимче, леки гирички и разбира се добрите стари туфли. Най-хубавата част за нас беше, че мускулите на бедрата се издължават, оформят и прибират. Е, все още не изглеждаме като балерини, но се стараем ;)

Която и тренировка да изберете, не спирайте да спортувате и да се грижите за себе си!
 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари