Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Светлана Кирова за любовта...към спорта!

Светлана Кирова за любовта...към спорта!

Днес, в деня на любовта и виното, се срещаме с една дама, влюбена в живота, в спорта и в работата си - прекрасната и усмихната Светлана Кирова. Тя може да те наелектризира с енергия и позитивизъм, дори докато пиете следобеден чай  в празно кафене и провеждате интервю. Занимава се  със спорт, откакто се помни и в момента води тренировки по латино аеробика, тае-бо, златна гимнастика, Bulgarian bag и други в град Перник. Коя тренировка е най-подходяща за горене на мазнини, за натрупване на мускулна маса, коя е най-забавната и кое е най-важното, което трябва да знаем, преди да започнем да тренираме, предстои да разберем от нея.

 

- Здравей, Светле! Ще ни разкажеш ли на кратко в какво се състои всяка една от тренировките, които водиш?

На първо място искам да кажа, че за мен музиката, движението и душата са универсалните езици, които свързват дори и най, най-различните хора. Затова аз целя да стигна първо до всеки един човек и от там насетне да му помогна той сам да извади собствения си потенциал. Иначе тренировките са различни – някои са по-скоро кардио, другите са по-скоро силови-функционални, а третите са базирани на класическия балет и йогата.

 

- Знаеш, че нашият екип е решил да се втали за лятото, както всяка жена, може би. Коя от тези тренировки ще ни препоръчаш за най-бързо топене на мазнините?

 

Огромна част от дамите правят грешката да избират само кардио тренировките, когато искат да влязат във форма. Моят съвет е да правят минимум 2 тренировки, като едната трябва да бъде високоинтензивно кардио („Латино аеробика” или “Body Power”), а другата силово-функционална („Златна гимнастика” или "Bulgarian bag CrossFit”).

Това ще им гарантира стягане, орелефяване и голям разход на калории. За още по-добър ефект тренировките трябва да са 3-4 седмично.

 

- А за стягане и оформяне на тялото?

Голяма част от дамите се притесняват, че ще направят големи мускули и ще заприличат на мъже, че ще загубят женствеността си и прочие.

Искам да Ви кажа нещо – СПОКОЙНО – това може да стане, само ако целенасочено влезете във фитнес зала и изпълнявате програма за растеж на мускулите. Когато тренировките са в аеробик зала и се използват малки тежести или тежестта на тялото, резултата е красиво, стегнато, секси и женствено тяло.

 

- Колко пъти на седмица съветваш да се тренира?

 

Ами минимум 2 пъти. Но по скоро 3-4 пъти за мен е ок. Защото тялото има нужда от почивка и възстановяване.

 

-  Кои са най-важните неща, които трябва да знаем и за които да сме подготвени, когато тренираме и влизаме във форма?

 

Първото нещо, с което трябва да сме наясно е, че трябва да превърнем спорта и грижата за себе си в начин на живот – сезонните спортуващи нямат резултати. От изключителна важност е да харесваме това, което правим, да изберем удобно облекло и най-вече обувки. Те трябва да бъдат леки, дишащи  и удобни – в противен случай се появява т. нар. – тежки крака (дискомфорт, който ограничава възможностите).

 

- Как успяваш всеки ден да ситолкова енергизирана и да зареждаш и хората, които посещават твоите занятия и които не са никак малко? 

 

Аз съм щастлив човек. Благодарна съм на Господ, че така случи животът ми и аз имам възможността да работя хобито си. Обяснявам си го с ефекта на бумеранга – толкова колкото отдавам на хората, толкова и получавам и черпя от тях. Това е една споделена ЛЮБОВ, в която влагам цялото си сърце.

 

- Коя е твоята любима тренировка персонално?

 

Любимата ми тренировка може би е „Латино Аеробиката” – защото там това да преминеш границата на „нормалното” е търсен ефект. Говоря отново за душата хаха – тя е връщане в детството и голям купон – паралелно с  това е едночасов кардио взрив – при нея се горят до 600-700 калории.

 

- Твоите тренировки посещават ли се от мъже?

 

Случвало се е да идват мъже, но незнайно защо не оцеляват за дълго. Голяма част от кардио моментите са трудни за мъжете или пък се притесняват от жените, или пък в психиката им е недопустимо да ги тренира жена – не знам къде е истината.

 

- Кои са нещата, които си струват за теб?

 

Моят двигател е любовта.

Любовта не само в личен план, а във всеки аспект от живота. Трябва да се стремим да  правим с любов всичко – семейство, работа, храна, дела, приятели – ако няма любов, която да движи цялото ти същество, правейки нещо – значи то не  е твоето и трябва да го смениш.

 

- Свети Валентин или ТрифонЗарезан?

 

Щастлива съм, че има празник на любовта – дай Боже да е към всичко, което докосва живота ни – и разбира се Наздраве ;)

 

По случай любовта към спорта онлайн магазин за спортни стоки StruvaSi.bg и Aerobic Spirit със Светлана ще подарят на една от Вас тези прекрасни спортни маратонки с гъвкаво ходило. Подходящи за групови занимания - зумба, аеробика и други, както и за танци. Светлето тренира с тях и ги препоръчва от личен опит. За да участвате в играта, натиснете тук, а за да разгледате маратонките тук!

 

Успех и се обичайте! :)

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари